STAAL INDUSTRIE:

Besturingskast automatische pallet machine

Hier is een complete besturing ontwikkeld voor het automatisch maken van Pallets voor een staal fabriek. Er kunnen pakketten balken in de machine gezet met willekeurige lengtes. De machine verenkeld deze balken en vingerlast ze aan elkaar zodat er een eindeloze balk ontstaat. Vervolgens worden de balken op de gewenste pallet maat gezaagd. Als dit gedaan is wordt de pallet automatisch samengesteld uit de balken en naar een bufferstation gevoerd.

Zo kan de klant willekeurige balken in kopen en daar vol automatisch pallets van maken. Dit scheelt heel veel in vracht kosten en inkoop kosten aan de hout zijde.

 

 

 

 

Besturingskast hulprollen+ coilkruis slitter 

Deze kast stuurt hulprollen aan om het staal makkelijker te laten snijden in de slitter. Ook zit er een coil kruis achter de machine waarmee de operator zeer makkelijk een coil op machine kan hangen. 

 

 

 

 

Besturingskast automatische laden kast 2

Voor het logistieke systeem bij een staal leverancier, is er een automatisch laden systeem gemaakt. Om de doorstroom van de producten beter/sneller te laten verlopen. Er zijn meer laden in gekomen en de functionaliteit is nu veranderd dat er naar 2 kanten gereden kan worden 

 

 

 

 

Besturingskast automatische laden kast 1

Voor het logistieke systeem bij een staal leverancier, is er een automatisch laden systeem gemaakt. Om de doorstroom van de producten beter/sneller te laten verlopen. 

 

 

 

 

Besturingskasten automatische pallet machine

Deze machine maakt automatisch traploos pallets op iedere gewenste maat.  Het wordt gebruikt om pakketten met platen RVS op te stapelen zodat deze getransporteerd kunnen worden. Het grote voordeel is dat de plaat automatisch van de stapelbak naar de palletmachine getransporteerd wordt en er meteen papier onder de platen geschoven wordt. Zo is de kans op beschadiging van het product zeer klein. De mechanische ontwikkeling en bouw werd ontwikkeld door FA-Tech Engineering.

 

 

 

 

Besturingskast coil inpakstation 

Voor de afhandeling van de coils na de slitter is er een machine gemaakt die de coils 1 voor 1 op kan halen van het kruis. En vervolgens naar een inpaktafel transporteert waar de coils afgebonden/ verpakt worden.  We hebben een bestaande kast omgebouwd naar een compleet nieuwe besturing zodat de klant weer jaren vooruit kan.

 

 

 

Besturingskast automatische mes wissel staal Slitter 

Deze machine wisselt messen automatisch messen van een staal Slitter. Als de messen gewisseld zijn stelt de machine de messen weer op de berekende ideale snijdiepte en kan de slitter weer staal snijden. Het grote voordeel is het wegnemen van veel zwaar handwerk en de nauwkeurigheid van het snijden van de staal stroken.

 

 

 

 

Besturingskast coilwagen

Deze wagen verplaatst rollen staal door de fabriek

 

 

 

 

 

Besturingskast pakketklem


Voor het logistieke systeem bij een staal leverancier, is er een pakketklem gemaakt. De klem zal pakketen met ingepakt staal oppakken in de kraan. De klem voelt wanneer het pakket geklemd zit en zal dan stoppen met drukken om zo beschadiging van het pakket tegen te gaan

 

 

 

 

 

 

 

 

 

WATER VERWERKENDE INDUSTRIE :

Besturingskast destilleer machine 

Voor de behandeling van water verzorgt deze kast de besturing. Het is een destilleer principe waardoor de afvalstroom water aanzienlijk gereduceerd wordt.

 

 

Besturing tanken/ overslag  park

De besturing voor een tanken park. De klant krijgt een sms wanneer er statussen veranderen, zo kan er meteen actie ondernomen worden

 

 

Besturingskast waterzuivering

Besturing waterzuivering

Dit project is voor het zuiveren van afvalwater, met verschillende bassins en slipopvang wordt het water gezuiverd tot zuiver afvalwater.

 

 

 

 

 

HOUT INDUSTRIE:

Automatisch tafelbladen magazijn 

Deze besturing verzorgt de aansturing van een automatisch magazijn voor het opslaan / order verwerking van tafelbladen.
De gegevens van het tafelblad worden opgeslagen in de PLC, als de spuiter later de tafelbladen gaat spuiten roept hij ze op in het magazijn en worden de tafel automatisch gehaald en bij de spuitcabine afgeleverd.

De engineering / productie en in bedrijfstelling van software en Hardware werd verzorgd door RTS Techniek 

Automatische zaaglijn

Deze besturing verzorgt de aansturing van een automatische zaaglijn.

De engineering / productie en in bedrijfstelling van software en Hardware werd verzorgd door RTS Techniek